2. října 2014

Bábovka a vegani

Takhle vypadala první selfie mýho novýho veganskýho já. A tu druhou selfie udělala lednice + vtípek.

Vzhledem k tomu, že se v mym životě v poslední době neděje vůbec, ale vůbec nic vtipnýho a záživnýho, rozhodla sem se, že s tim něco udělám. Na fejsbuku na mně vylezla výzva: Měsíc bez živočišných výrobků a psalo se tam, že teda můžu zkusit bejt měsíc vegan. Já, milující všežravec (tatarák, burgery, mňam). "Oukej, to bude fakt prča" řekla sem si a šla sem do toho. A tohle je můj veganskej deníček. Zkusim semka psát, jak jen to půjde, než se mi mozek změní v brokolici.

Den první:
No, de to. Našla sem sušenky, který můžu jíst a neni v nich ani mlíko, ani med, ani prostě nic živočišnýho. A taky sou boží. Do kafe leju mlíko sójový. Nic moc, ale dá se. Stejně to moc nevnímám při práci. Honí mě mlsná. Dám si od Alprosoya vynikající čoko nebo vanilkový mlíčko, to mi zase moc chutná. K obědu bezvaječný těstoviny s houbama a jinou zeleninou.

Kafe na Václaváku nedávám v předraženym Starbucks, ale stylově v Loving Hutu. Tady taky vyzkoušim první odpornou veganskou věc: SMOOTHIE BROKOLICE + JABKO. Fuj, velebnosti humus nejvíc. Zelenavý vychrtliny za barem se na mě usmívaly, div jim huby nepraskly, měly radost, že si někdo jejich "proti únavě" smoothie dal. UŽ NIKDY!
Chutnalo to příšerně a vypadalo to jak voda z brčálu. Zapila sem to dvojitym espressem s, jak jinak, sojovym mlíkem.

Jdu na pracovní akci, tam samozřejmě cattering jak HOVADO. Ryby, maso, mlíko, smetana, jogurt všude. Jsem silná, řikám si v duchu. No nic, nandavám si kopec hummusu a lilkový pasty a pyšně si to nesu s brokolicí, hráškem a kukuřicí ke stolu. Významně, pyšně a se znechucením pohlížim na všechny prvoplánový masožravce, hrdě vystavujíc svůj talíř plnej.. všeho toho zelenýho.

 Nachystám si to na stůl a jako správnej hipster se to chystám vyfotit mobilem. Najednou někde někdo zařve, nebo nějaká časoprostorová díra v kosmíru či co, pouštim mobil, kterej se slavnostně zapíchnul do tý divný, ale stopro strašlivě zdravý hroudy. A je po fotce. Já i můj mobil jsme teď vegani. I moje kalhoty. V rozkroku. Dávám si další kafe s tim divnym mlíkem nemlíkem. Jo, i vegani maj svý dny.

4 komentáře:

  1. těším se na další příspěvek :)

    OdpovědětVymazat
  2. super :DD jinak doporučuju i Govindu, to je Krishnacká vegetariánská-veganska restaurace, ale nikdo tě tam neotravuje s Hare Hare a vaří tam dobře + meníčko i s polevkou a něčím sladkým máš asi za 108 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, diky za tip. Uz sem o tom slysela:)) jakoby nikdo me neotravoval, ale mely strasnou radost, ze sem si ten kekel dala:D ale jestli maj v Govinde sladky, tak je to jasna volba)) a za kilo? No neber to))

      Vymazat